Citytrip New York

Citytrip New York

Deel dit artikel

Sofie Bovijn trok een week naar New York. In deze getuigenis deelt ze haar ervaringen met jou en verklapt ze wat je zeker moet weten als je een citytrip naar New York overweegt.

Het was echt een fantastische ervaring.  We hebben enorm veel bezocht: Time Square, Madame Tussauds, Bryant Park, Grand Central Station, Empire State Building, Central Park, ... en nog zo veel meer. Daarnaast kun je in New York ook heel wat musicals meepikken, naar de film gaan, winkelen,…in deze stad is echt dag en nacht iets te doen!
 

Wat moet je weten als je New York bezoekt?

Neem een New York City Pass
Wij hadden een New York City Pass gekocht en daarmee konden we verschillende plaatsen bezoeken aan een verminderd tarief of zonder lange wachtrijen vermijden. Dat zou ik iedereen aanraden. Je kunt kiezen tussen een pas van 3 of één van 5 dagen. Voor een vast bedrag biedt het inkom in meer dan 80 bezienswaardigheden en korting in verschillende winkelcentra, restaurants en theaters. Je krijgt er een handige gids bij met een plannetje en uitleg over waar je recht op hebt. Je kunt deze pas kopen op de toeristische dienst. 

Bezoek het museum van 9/11:
Het monument van 9/11 is een soort fontein op de plaats waar vroeger de Twin Towers stonden.  Daar vlak bij vind je het museum waar de sfeer van de gebeurtenissen is vastgelegd. Als je daar staat tussen de restanten van de lift en de brandweerwagens dan is dat toch wel pakkend. Zeker een aanrader om eens te bezoeken.

Bekijk de skyline vanop het water: 
We hebben ook de Harbour Lights Cruise gedaan. Dat is een boottocht van twee uur waarbij je de skyline kon zien vanop het water. Ondertussen kregen we uitleg van een gids. Dat was leuke ervaring, de gids was duidelijk een echte New Yorker: hij rammelde geen voorgestudeerde tekst af maar vertelde echt vanuit zijn eigen ervaringen. De cruise gaat ’s avonds door,  maar bestel overdag al je ticket aan de pier nabij Hudson River.

Ontdek Central Park per fiets: We hebben fietsen gehuurd  om Central park te verkennen en dit was de ideale manier om hier op verkenning te gaan. Het park is te groot om helemaal te voet te doorkruisen en het is heerlijk om er door te fietsen. Je kunt de fiets ook gebruiken in de stad, maar let daar wel op: in de stad geldt de wet van de sterkste. Het is niet zoals in België waar de zwakste weggebruiker altijd voorrang heeft, dus kijk zeker goed uit.
 

Bezoek het Vrijheidsbeeld ‘s ochtends:
Uiteraard kon het Vrijheidsbeeld niet op ons lijstje ontbreken. Als je dat wil bezoeken, vertrek je best zo vroeg mogelijk als je niet in de massa terecht wil komen. Hoe later je gaat, hoe drukker het is. Je vaart naar het Vrijheidsbeeld en krijgt dan ook de kans om het immigratiemuseum van Ellis Island te bezoeken. Dat laatste vond ik persoonlijk iets minder interessant.
 

Maak je geen zorgen over het ontbijt:
In België zijn we gewend dat een hotel standaard ook een ontbijtformule aanbiedt. In Amerika is dat veel minder de gewoonte. Wij maakten ons dan ook een beetje zorgen op voorhand. Wat moesten we eten? Maar onze vrees was onterecht. Op elke hoek kun je wel een diner of eethuis vinden waar ze voor een redelijke prijs een heerlijk ontbijt serveren.

Hop on/ hop off is niet nodig:
Je hoeft niet de dure hop on/hop off bus te nemen als je dat niet wil. Je hebt meer vrijheid als je alles te voet of met de fiets doet. Grotere afstanden kun je gemakkelijk met de metro doen. Koop een meer-rittenkaart, dat is het gemakkelijkste. Of neem eens een echte Yellow Cab!
 

Geïnspireerd?

Ben je geïnspireerd door het verhaal van Sofie?
Wil je ook graag op citytrip naar the city that never sleeps?
Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

 

Véronique helpt je graag verder
Véronique helpt je graag verder

Véronique helpt je graag verder

Selectair De Beer Travel

Heb je een vraag? Bel ons gerust even op of stuur ons een mailtje. Dan maken wij zo snel mogelijk werk van jouw aanvraag.

STATIESTRAAT 11 111
2070 ZWIJNDRECHT