Albergo Santa Chiara, hotel in het hart van Rome

Albergo Santa Chiara, hotel in het hart van Rome

 • € 105

 • Geen transport inbegrepen

 • per persoon per nacht, ontbijt incl.

Vraag een offerte aan

Over deze reis

Als je het echte Rome wil ontdekken op eigen ritme, kies dan voor een verblijf in Albergo Santa Chiara***sup. De grootste troef van dit hotel is ongetwijfeld z’n centrale ligging, vlak aan het Pantheon! De sublieme ligging, het persoonlijke onthaal, het verzorgde ontbijtbuffet en zoveel meer hebben ervoor gezorgd dat dit hotel in 2014 terecht de Selectair award kreeg voor 'Beste Citytrips product'. Dit hotel heeft drie sterren, maar is zeker een vierde ster waard!

Ligging

Het hotel heeft een fantastische ligging in het verkeersarme historische centrum,  op het plein Piazza della Minerva. Het Pantheon, een meermaals herbouwde Romeinse tempel die nu dienst doet als basiliek, is letterlijk op wandelafstand. Ook het Piazza Navona met zijn prachtige fonteinen en gezellige restaurants en cafés, en de wereldberoemde Trevifontein zijn vlotjes te voet bereikbaar.

Authentiek familiehotel

Het Albergo Santa Chiara ontstond in 1939 oorspronkelijk als een wijnwinkel, die dan uitgroeide tot een klein gasthuis. Ondertussen zijn de tien gastenkamers van weleer er 96 geworden, verspreid over drie aan elkaar grenzende gebouwen. Het hotel is al meer dan een eeuw in handen van dezelfde familie en heeft als gasten onder meer beroemde politici, filosofen, schrijvers en artiesten mogen ontvangen. Je verblijft dus echt in een stukje Italiaanse geschiedenis.

Kamers

Het hotel beschikt over 96 kamers, die allemaal uitgerust zijn met lcd-televisie, gratis draadloos internet, telefoon, airconditioning, kluis en een badkamer met douche of bad en haardroger. Alle kamers zijn onberispelijk en erg comfortabel. In de vriendelijke, ontspannen sfeer voel je je meteen thuis. Het ontbijtbuffet is inbegrepen in de prijs.

Bezienswaardigheden

Het vlakbij gelegen Piazza Navona was in een vorig leven een stadion, waar wedstrijden en evenementen werden gehouden. Het stadion raakte in verval en op de ruïnes werden huizen gebouwd. Wat nu overblijft is dus een groot stadionvormig, langwerpig plein met een rijke geschiedenis. Je vindt er fonteinen, paleizen, kerken maar ook verschillende restaurants en cafés. Het plein ligt op ongeveer tien minuten wandelen van het hotel.

Het Pantheon werd oorspronkelijk als tempel gebouwd in 27 voor Christus, maar doet nu dienst als basiliek. Het gebouw werd meermaals beschadigd en gerestaureerd, onder meer na een grote brand. Door de vele restauraties is het nu nog steeds een goed bewaard gebouw. Op de gevel staat in grote bronzen letters 'M • AGRIPPA • L • F • COS • TERTIUM • FECIT', wat zoveel betekent als “Marcus Agrippa, de zoon van Lucius, heeft dit gebouwd.”

De Trevifontein is de bekendste fontein van Rome. De naam betekent “drie wegen”, omdat de fontein is gebouwd op een plaats waar vroeger drie wegen bij elkaar kwamen. Volgens het bijgeloof moet je een muntje over je schouder in de fontein gooien, dan kom je zeker naar Rome terug. De munten worden wekelijks uit de fontein gehaald en aan het goede doel geschonken. Het is een toeristische trekpleister, dus rust zul je er niet vinden, maar het is een van die plekken die je eens in je leven gezien moet hebben.

Sta je te trappelen om te verblijven in het hartje van Rome? Vraag dan snel je vrijblijvende offerte aan!
Praktisch

Praktisch

Inclusief

 • Overnachting
 • Uitgebreid ontbijtbuffet
 • Gratis wifi
 • Geen kosten voor annulering (tot 2 dagen voor aankomst)

Exclusief

 • Transport heen en terug
 • Ter plaatse te betalen: toeristenbelasting: ca. € 4/nacht/persoon.

Meer informatie

Hotelprijzen en beschikbaarheden kunnen erg variëren. Kom langs in ons kantoor of vraag online een vrijblijvende offerte voor de periode van jouw voorkeur.
 • TUI

 • De voorgestelde reis kan onderhevig zijn aan wijzigingen in het programma en/of aan de prijs. Gelieve je te wenden tot je reiskantoor voor een volledige offerte op maat.

Albergo Santa Chiara, hotel in het hart van Rome

Albergo Santa Chiara, hotel in het hart van Rome

 • € 105 per persoon per nacht, ontbijt incl.

Vraag een offerte aan
Véronique helpt je graag verder
Véronique helpt je graag verder

Véronique helpt je graag verder

Selectair De Beer Travel

Heb je een vraag? Bel ons gerust even op of stuur ons een mailtje. Dan maken wij zo snel mogelijk werk van jouw aanvraag.

STATIESTRAAT 11 111
2070 ZWIJNDRECHT